9:46 am - Saturday March 24, 2018

Archive: Emigracion Subscribe to Emigracion

Avokati Kieran Both per ju: Pjesa e dytë e procesit të llotarisë amerikane

Artikullin e kaluar, në rubrikën tonë të emigracionit u ofruam sugjerime se si të përgatiteni për intervistën për vizën e emigrantit (Nëse jeni i përzgjedhur ) . Nëse jeni fitues i lotarisë, do t’ju kërkohet të shkoni në intervistë...

Avokati Kieran Both në ndihmë të atyre që janë përzgjedhur për llotarinë amerikane (Pjesa e parë)

Në ose rreth datës 15 Maj, informacioni lidhur me statusin e aplikimeve për llotarisë amerikane (Diversity visa E-DV)  në web, është rinovuar me qëllim për të informuar  aplikuesit nëse  janë përzgjedhur ose jo. Për të parë...

Konsullata amerikane: Ja rruga për në SHBA, Vizat amerikane, si ta shmangni refuzimin dhe mundësia e riaplikimit.

Vizat amerikane, si ta shmangni refuzimin dhe mundësia e riaplikimit Zyra konsullore u përgjigjet shqetësimeve për udhëtimet turistike, veçoritë e intervistës, bashkimin familjar, datat e lotarisë, kërkesat për studim dhe avantazhet...

Zyra konsullore: Si të veproni për Lotarinë, vizat turistike dhe bashkimet familjare. Përgjigje të pyetjeve të qytetarëve

Ambasada e Shteteve të Bashkuara u përgjigjet pyetjeve të qytetarëve. Ja informacionet e nevojshme dhe përzgjedhja për në intervistë 1 – Burri im është zgjedhur në Dv-Lottery 2018, djali ynë i cili ishte nën 21 vjeç në...

Zyra konsullore e SHBA sqaron kërkesat për vizat turistike, udhëtimin me fëmijët, Lotarinë e amerikane dhe pritjet e gjata për intervistë

Ambasada amerikane në Tiranë bëri të ditur se intervistat e vizave imigruese caktohen nga Qendra Kombëtare e Vizave në Shtetet e Bashkuara. “Për disa kategori vizash – fëmijët e martuar dhe vëllezërit e motrat – aplikantët...

Ambasada: Si të merrni vizë pune për në SHBA. Çdo vit jepen 140 mijë viza

Çdo të enjte ambasada amerikane do të japë informacion për mënyrën se si duhet aplikuar për vizë udhëtimi në SHBA. Në një postim të ditës së sotme Ambasada bën të ditur se konsullja nga Kalifornia, Anna, do tu përgjigjet...

Çfarë do të humbasin amerikanët nëse emigrantët nuk vijnë më në Amerikë

Studimi: 83 % e studentëve të talentuar në gjimnazet amerikane janë fëmijë emigrantësh Çuditërisht gjërat më të rëndësishme që amerikanët do të humbasin janë kontributet e bëra nga fëmijët e tyre. Një studim i ri nga Fondacioni...

Pas sulmit në Nju Jork, Trump kërkon reformimin e sistemit të emigrimit

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, deklaroi se sulmi me bombë nga një emigrant nga Bangladeshi në terminalin e Nju Jorkut tregon “nevojën urgjente” pë reformimin e sistemit te emigracionit në SHBA. Tre personaanë plagosur...

Hjuston! Ky është vendi ku duhet të vini. Të gjithë janë të mirëseardhur këtu.

Raporti i fundit i Byrosë së Regjistrimit të Popullsisë tregon se popullsia e Amerikës po plaket dhe po bëhet gjithnjë e më e larmishme. Ky ndryshim demografik është më i dukshëm në Hjuston të Teksasit, qyteti me rritjen më të...

Green Card në SHBA, Shqipëria e para në Europë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) vijojnë të mbeten vendi i ëndrrave të mijërave shqiptarëve, që nuk heqin dorë vit pas viti nga lotaria që të mundëson të fillosh një jetë të re në kontinentin e largët. Shifrat tregojnë...