9:46 am - Saturday March 24, 2018

Archive: Raste suksesi Subscribe to Raste suksesi

Ëndrra amerikane? Ja si pergjigjen ato qe e preken

Esenca e ëndrrës amerikane është në vënë në fjalë më së miri nga Abraham Lincoln, i cili u shpreh se çdo amerikan duhet të ketë mundësinë “për të përmirësuar pjesën e tij në jetë”. Të gjithë, në fakt, duhet të...

Korçarja që realizoi për herë të dytë ëndrrën e saj në Amerikë

Daniela Samara, për të dytën herë bëri realitet ëndrrën e saj, kur javën e fundit të nëntorit, hapi sallonin e saj të dytë të bukurisë “Cut for you” në 1809 Riverside Drive, Beloit, ku ofron shërbime me çmime të arsyeshme....

Berberi nga Korça që u bë i famshëm me Lotarine amerikane

Amerika ka qenë një ëndërr për shqiptarët, shumica prej tyre e kanë realizuar nëpërmjet lotove amerikane. Më shumë se 200 mijë shqiptarë kanë plotësuar lotarinë me shpresën se do të fitojnë ‘ëndrrën amerikane’. Megjithatë...

Shqiptari nga i pastrehë, sot një nga më të suksesshmit në Amerikë

Armir Harris erdhi në Amerikë në vitin 1991 si një refugjat politik, por me ndihmën e dajës së tij, ai siguroi mjetet e duhura për të realizuar ëndrrën Amerikane. Harris është themelues i Shofur, një platformë në Atlanta që...

Shqiptarët e suksesshëm në SHBA

Në fillim si të gjithë emigrantët bënë gavetën e tyre. Punuan si punëtorë të thjeshtë dhe dalëngadalë me kursimet e tyre nisën të bëhen të suksesshëm. Shqiptarët e Amerikës jo vetëm që e kanë nderuar vendin e tyre po e...